6.3. Relació dels cartells de Festa Major

1902 – Ajuntament Igualada – 255 x 85 cm. – Full de paper de color blanc amb una composició asimètrica – Divideix el conjunt en dues parts un la decorativa i l’altre el text. La decorativa ocupa la part superior del cartell amb el rètol de Festa Major, del darrera surt, com si fons el Sol, l’escut de la ciutat. Penjant d’aquet rètol hi ha una estola decorada amb una orla floral  que recorre la part esquerra de dalt a baix i acaba amb un serrell. La resta del cartell ocupa el text, i és totalment tipogràfica – La part decorativa es pintada, la resta impresa – Impremta Abadal (ACAN-AMI Cartells Festa Major 1902)

1906 – Ajuntament Igualada – 259×124 cm. – Full de paper de color blanc que en la part superior hi ha una gran imatge que representa una fira de bestiar i dues imatges de la ciutat: una vista d’Igualada des del camí de Santa Margarida de Montbui que és molt semblant a la que s’havia utilitzat en el programa de mà de 1897 i una vista de la plaça del Rei.  La part inferior del cartell està reservada a la informació amb el llistat d’actes de la Festa Major. Tot el cartell té uns colors cridaners amb representacions florals -Impremta Gràfiques Ortega (València) (ACAN-AMI Cartells Festa Major  1906)

1916 – Ajuntament Igualada – 277 x 86 cm.- Full de paper de color blanc – La composició és equilibrada i simètrica. A la part superior del cartell, i flanquejant l’escut de la ciutat, hi ha dos paons reials enmig d’uns ramatges. Les lletres de Festa major tenen caràcters gòtics. La resta del cartell és tipogràfica amb gran varietat de tipus de lletres –  Impremta Poncell (ACAN-AMI Cartells Festa Major  1916)

1919- Ajuntament Igualada – 277×88 cm. – Full de paper de color banc – És un cartell bàsicament tipogràfic. Com element decoratiu té una orla perimetral amb una representació d’uns lotus (ACAN-AMI Cartells Festa Major  1912)

Passar a ► 7. Publicacions periòdiques