9.5. Invitacions

Les invitacions modernistes que he pogut catalogar són bàsicament del primer decenni del segle XX. Pràcticament totes tenen a veure o són d’entitats i associacions de tipus religiós i per tant són impreses per la Impremta Poncell, utilitzant les tipografies, caplletres i orles de la foneria de Paolo Albé & Figlio.

Invitació Dijous Sant

Trobo un ampli repertori de les invitacions fetes per les congregacions i confraries anunciant qui portarà el penó a les processons de Setmana Santa. Generalment aquestes invitacions tenen l’aparença de recordatoris, díptics escollits per catàleg amb una decoració gofrada  a la portada i amb l’escrit personalitzat a l’interior. 

La invitació que més destaca és la que es va fer per celebrar les noces d’or del rector de la Parròquia de la Soledat, Ambròs Parés i Bonafós (1913) del que n’és l’autor Joan Jutgal i Serra[1]. És un exemple de decoració d’influència neogòtica, potser l’exemplar important d’aquest a tendència en les arts gràfiques modernistes a Igualada.


Passar a ► 9.6. Menús

Tornar a ⏎ 9.1. El petit imprès moderniste a Igualada

Per a més informació veure: Annex 1 Catàleg d’elements gràfics – Institucions i associacions i Annex 3 Catàleg d’elements gràfics – Particulars

[1] Veure: 10. 2. Autors que intervenen en el modernisme gràfic